logo

Select Sidearea

Populate the sidearea with useful widgets. It’s simple to add images, categories, latest post, social media icon links, tag clouds, and more.
hello@youremail.com
+1234567890

4 vragen voordat je SEO-teksten gaat schrijven

Lettersoep > Blog  > SEO  > 4 vragen voordat je SEO-teksten gaat schrijven
seo-teksten-schrijven

4 vragen voordat je SEO-teksten gaat schrijven

Steeds meer bedrijven houden zich bezig met SEO. Dat is mooi, want als je een website hebt moet die natuurlijk ook worden gevonden. Maar let op: jezelf eerst deze 4 vragen voordat je begint met teksten schrijven.

SEO-teksten schrijven

Om meer bezoekers op je website te krijgen kun je seo-artikelen gaan schrijven. Want hoe meer content, hoe vaker je en Google voorkomt, toch? De vraag is of dit wel voor elke website geldt. Content produceren kost veel tijd en dus geld, dus je wilt er wel je doelen mee bereiken.

1. Heb ik waardevolle content te bieden?

Voor elke website is SEO belangrijk en het moet altijd bij de opzet en invulling van een website worden meegenomen. Voor sommige websites kan een goede SEO-strategie veel verkeer opleveren en andere keren zijn bijvoorbeeld Adwords advertenties of Facebook marketing (of een combinatie) effectiever. Wanneer de volgende drie punten gelden heeft een website veel potentie om met een goede SEO strategie veel nieuwe bezoekers te krijgen:

  • Je biedt iets aan waar mensen naar zoeken, een bekend product/dienst.
  • De concurrentie is niet te groot.
  • Je biedt een mooi product/content, mensen willen naar je website linken

2. Wat is mijn doel?

U zou denken dat nieuwe bezoekers een doel is voor elke website, maar dat is niet het geval. Ga na wat de functie van uw website is. Is dit vooral om uw klanten te informeren, verkopen te genereren of naamsbekendheid te krijgen? Begin pas met SEO-optimalisatie wanneer dit ook echt aansluit bij het doel van uw website en stem daar ook de zoekwoorden op af. Wilt u alleen uw bestaande klanten informeren, dan is SEO geen goede keuze. Verspreid dan liever folders bij uw klanten. Voor verkopen is het handig om te optimaliseren op woorden als “… kopen” en voor naamsbekendheid of een reputatie opbouwen kunt u vaak beter kiezen voor informatieve content. Natuurlijk verschilt dit per website en is een persoonlijk advies zeker een aanrader!

3. Zoeken mensen dit?

Het is natuurlijk alleen effectief om SEO te gebruiken als u iets aanbiedt waar mensen naar zoeken. Heeft u een compleet nieuw product wat niemand kent, dan is SEO natuurlijk niet effectief. Het is soms wel mogelijk om woorden te zoeken die met uw product te maken hebben en deze te kiezen voor Google. Mijn advies: kijk altijd of er kansen liggen in Google optimalisatie voordat u grote bedragen gaat uitgeven aan marketing.

4. Wat is de concurrentie?

Met veel concurrentie in Google heeft optimaliseren vaak geen nut. Ga niet uw website optimaliseren op bijvoorbeeld “jurk kopen”, want er zijn al heel veel grote websites waar uw Google ranking nooit boven zal komen. Echter, voor bijna elke website zijn er wel zoekwoorden te vinden waarop een hoge Google ranking wel mogelijk is, vaak is dat meer in longtail.
Voor bijna elke site liggen er kansen op gebied van SEO, soms gigantische kansen (dat zie ik vaak, en die worden vaak misgelopen) en soms kleine kansen. Maar denk er vooral over na, want SEO is een eenmalige investering waar u verder nog weinig aan hoeft te doen.

user-gravatar
Clarissa
No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website